Bij AnantA gaat yoga over meer dan oefeningen op een matje...

 

Bij AnantA gaat yoga over balans, over het evenwicht tussen lichaam en bewustzijn, over adem die beide verbindt.

Bij AnantA is lenigheid geen uitgangspunt, maar souplesse. Een soepele geest in een soepel lichaam waar adem centraal staat. Yoga is alles, op de mat en er buiten. Daar wordt bij AnantA aandacht aan besteed. 

Oefeningen bij AnantA zijn eenvoudig en toegankelijk. belangrijk is de rust waarin alles gedaan kan worden.  

 

AnantA is al jarenlang een vertrouwd adres om yoga te beoefenen.

De Hatha Yoga lessen worden geïnspireerd en met kennis van zaken gegeven door Gea Bosch, deskundig, gediplomeerd yogadocent, opgeleid bij Saswitha in Bilthoven.

De Hatha Yoga vanuit Saswitha gaat uit van eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend is de manier waarop je de adem gebruikt om in jezelf die verbinding te ervaren.

Het zijn lessen aangepast aan ieders mogelijkheden. De lessen bestaan uit staande, zittende en liggende oefeningen en wordt afgesloten met een lange, diepgaande ontspanning. Tijdens de hele les is er aandacht voor de adem die de verbinding vormt tussen lichaam en bewustzijn, waardoor een complete ervaring ontstaat en voelbaar wordt. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van jezelf, van wie je werkelijk bent. Er wordt veel aandacht besteed aan ademoefeningen en ook aan achterliggende kennis over yoga, adem en energie (werking van chakra's)

De prachtige yogaruimte biedt plaats aan groepen van ca10 tot 12 deelnemers. Yogalessen bij AnantA zijn een betrouwbare opstap naar rust en evenwicht.

 

YOGA VOOR OPTIMAAL WELZIJN

Yoga geeft een nieuwe impuls aan levenskrachten (prāna), maakt vitaler en reduceert tal van klachten. Het bewegen en op een goede manier gebruik maken van de adem is hiervoor de basis. Yoga is voor iedereen en vraagt geen speciale kennis of ervaring. Yoga brengt door middel van het gebruik van de adem lichaam en geest in evenwicht.

 

YOGA SOUPLESSE - EVENWICHT - ONTSPANNING

Yoga maakt in de eerste plaats soepel. Door het doen van oefeningen en het reguleren van de adem ontstaat er een nieuw evenwicht. Dit brengt tevredenheid en rust, de basis voor toenemende ontspanning. In lichaam en geest.

 

LESSEN

De lessen bestaan uit oefeningen die staand, zittend en liggend worden gedaan. Tijdens elke les wordt gezorgd dat het hele lichaam in alle richtingen bewogen heeft en dat alle spieren en gewrichten zijn gebruikt. Het goed ademen en de adem bij inspanningen op een juiste manier gebruiken vormen de basis van de lessen die bij AnantA worden gegeven. Aan het einde van elke les is er een lange ontspanningsoefening en een korte mediatie. Hierbij kan de spanning, die bij de oefeningen is opgebouwd, worden getransformeerd en de levenskracht stimuleren.

De lessen duren ca 75 minuten. Er zijn drie trimesters per jaar van elk 10 lessen. In juli, augustus en december zijn er geen standaardlessen, maar bij voldoende belangstelling aangepaste, langere, lessen (Zomer - en Winter yoga)

waarvoor apart kan worden ingeschreven.

Een proefles is mogelijk op afspraak. Bij AnantA zijn matten en meditatiekussens aanwezig.

Zelf zorg je voor makkelijke kleding en een badlaken/grote doek om de mat af te dekken

Check onze agenda voor de mogelijkheden


ONS OVERIGE AANBOD